Official Running Man Addict :3

Running Man daebak! Daebak sepuluh ribu kali! Mungkin RM antara gameshow korea yang paling best pernah aku tengok. Hoho. Selepas X-Man dah habis ditayangkan, dah malas aku nak ambik tahu pasal gameshow korea yang lain. Mungkin ada la dua tiga show aku layan. Antara lain macam Family Outing, Strong Heart, We got Married etc. Tapi tengok separuh jalan je, tsk tsk.


First time tengok Running Man (RM), ingatkan biasa biasa je. Lama kelamaan jadi macam nak tengok lagi. Setiap peserta RM ada personaliti masing masing. Ada kelakar, sengal, sweet couple, kebudak budakkan, asyik kena buli, romantik, banyak cakap, ketua yang gagah perkasa, ketua yang famous, bla bla bla. Sampai esok pun tak habis. Hihi.

Ingat lagi, masa mula mula episod pertama Running Man keluar, aku langsung tak ambil peduli. Haish.


Ada sesetengah episode Running Man buat aku gelak terguling guling. Sesuai sangat la untuk release tension. Salah satu episode mereka buat dekat Thailand. Apa yang kelakar ialah Gwangsoo ada fans base dekat sana, Gwangsoo punya happy tak ingat dunia. Hahaha. Tak serik serik puji fans Thai dia. Untanglaaa fans Thailand dapat jumpa RM crews.

" Gwangsoo!!! "
"Waaaa, aku ada peminat dekat Thailand! macam tak percaya."

Ada pulak manusia dalam RM yang gila gila mengelarkan diri masing masing.  Macam HaHa yang sinonim dengan nama Haroro. Semuanya kerana topi yang HaHa selalu pakai serupa kartun Pororo. Yoo Jaesuk dengan nama Yooruce Willis, Kim Jong Kook dengan nama Sparta Kook, Song Ji Hyo dengan nama Blank Ji Hyo. Sumpah kelakar!

Haroro
Yooruce Willis
Mong (Blank) Ji Hyo
Sparta Kook

Tak sabar nak tunggu Running Man buat broadcast dekat negara Asia lain, Malaysia salah satu tempat bakal jadi tempat destinasi diorang. Hehe. Happy bila dengar Malaysia termasuk sekali. Dalam banyak banyak tempat dekat Malaysia, kalau boleh buat la dekat Melaka or Langkawi ke, instead of buat dekat Kuala Lumpur. Banyak lagi tempat Malaysia ni satu dunia tak tahu lagi. Bosan jugak kalau asyik ada lambang KLCC je. 

Monday Couple, chu~!

7 comments:

faa.rosli said...

lurve them...xsabar nak cari eps 72++...huhuhuhuhu

♕ Mr.IX ♂ said...

ada gak dgr orang cakap cite show ni best...

Amanina said...

mana dgr ek yg malaysia termasuk sekali? huhu. ari tu pernah baca news, maybe tak gi other countries buat masa sekarang. :D

e k i n said...

@♕ Mr.IX ♂ Memang best sangat, tengok jangan tak tengok :D

e k i n said...

@Amanina Ouh yeke? Kita tau pun dari page Running Man dekat facebook. Tak baca pulak artikel pasal diorang tak jadi pergi. Huhuhu. :(

Alia Azmi ◕‿◕ said...

yeayyy(!) jumpa peminat RM yang lain. hikss *gedik sekejap*

lol. tapi alia rindu joong ki T___T

fyna said...

siyes...fyna suka gila RM nih. ^^; dah ada semua episode. saranghae KJK oppa.