How to make your blog popular ?

Aku tak ingat mula-mula masa aku start buat blog ni , entah ape yang terlintas dekat kepala sampai aku buat blog aku pon tak ingat , haha . Maybe aku rase nak upgrade sikit dalam dunia internet ni kot , lagipun aku dah start bosan dengan dunia myspace , hehe . Jum kita share tips untuk meningkatkan blog trafik , dalam erti kata lain meningkatkan populariti blog kite ~


1) Bincangkan topik yang umum , so semua orang boleh share idea , and share diorang punye komen .


2) Kalau blogger lain komen post kite , dialu-alukan untuk membalas komen diorang . Akan timbul rasa penghargaan .


3) Letak gadjet untuk subcribe blog kite seperti RSS . You may also use this service ; Feedburner.


4) Share gambar-gambar yang menarik .


5) Kalau rajen , tukar la design page selalu . Sebulan sekali atau 2 bulan sekali , atau berkali-kali . Hehehe .


6) Tulis mengenai pencapaian blog kite . Actually aku tak ikut sangat tips niyh . hehehe!


7) Mulakan komunikasi antara blogger yang lain .


8) Bagitau kawan-kawan atau famili kite pasal blog kite so that they can share their idea too .


9) Start an award distribution and tagged system , haha ! System niyh aku tak pandai pakai pon .


10) Ceritakan something yang pelik , kelakar , atau menarik untuk disharekan .


11) Postkan video yang membawa pengajaran kepada pembace blog .


12) Be their followers =)


13) Gune bahasa yang sopan supaya tidak menimbulkan salah faham .


14) Post sekerap yang mungkin . Contoh sehari sekali , or sehari 2 kali , berkali-kali pon tak pe . Ngee .




Everybody wants to increase traffic towards to their blog. It takes longer to take a very good traffic. Different people has it different opinion , so for me , sharing is caring , caring is daring . Hehe .



enjoy !



post signature

4 comments:

naqiubex said...

I agree.. mmg terbukti..
walaupun baru sebulan jer blogging..
huhu

lionteen said...

yah..
pakat rmy2 mempopularkan blog kite..
hehe

e k i n . said...

lionteen; yeah , mari-mari , ahaks =)

e k i n . said...

naqiubex; same la kite =)