Artis Barat dan Islam.

Assalamualaikum. //Korang mesti dah tahukan situasi dekat barat sekarang macam mana. Maksudnya, pandangan orang barat terhadap agama tercinta kita, Islam. Istilah Islamophobia tak asing lagi dekat sana.

Tapi itulah yang terjadi beberapa hari lepas dekat twitter selepas salah seorang ahli kumpulan One Direction di'bash' hanya kerana dia beragama Islam. One Direction terdiri daripada 5 jejaka kacak. Salah seorang daripadanya beragama Islam bernama Zayn Malik.

One Direction


Zayn Malik. //Dia sangat comel ok!

Zayn Malik yang berdarah kacukan British-Pakistan mula dapat perhatian bila ada beberapa anti-fans mula membahan dia, malah keluarga dia juga menjadi mangsa hinaan. Tak lama selepas itu, muncul pula topik trending seperti #StayStrongZayn dari peminat dan pihak yang prihatin untuk bagi kata-kata semangat kepada Zayn Malik dan keluarganya. Kesian dia, hanya kerana agama yang dianuti, dia dipandang serong sesetengah pihak. :(

Antara kata-kata semangat dan respon dari peminat.

Tweet pertama Zayn selepas 'peperangan' twitter makin reda.


Aww. Dia cuba menelan keperitan dalam senyuman. Bukan senang nak menempuhi dunia barat. It's ok as long you stay strong. So be it ok!

4 comments:

Izzan Salwana said...

Zayn malik cool kott :D

e k i n said...

@Izzan Salwana Sangattt! :D

Cik Ice said...

Oh ye ke..kurang taw la hal2 macam ni..(-_-)

fathiahRAIHANA said...

serius dia sangat comel *_*