Biggest Loser ; Transformasi yang hebat !

Korang pernah dengar tak pasal program realiti amerika yang bertajuk Biggest Loser , ya ! biggest loser . Sebuah program yang membawa transformasi yang hebat gila , bak kata orang melayu . Hahaha . Tak macam program realiti Akedemi Fantasia yang korang puja-pujakan tuh . Transformasi yang membawa kearah kehidupan yang sihat walafiat . Sesuatu yang tak mungkin boleh tukar mungkin ! Ianya sebuah rancangan seorang individu yang gemuk membawa transformasi pada diri mereka menjadi seorang yang kurus dalam masa kurang setahun ! sangat hebat !
Mcam poyo je ayat aku hari ni


Well , kalau tak percaya tengok la transformasi mereka-mereka ni


Before (358 pounds) After (197 pounds)
Name: Ken
Age: 43
Height: 6'4"
Total weight loss: 161 pounds


Before (262 pounds) After (144 pounds)
Name: Kai
Age: 27
Height: 5'5"
Total weight loss: 118 pounds

Before (308 pounds) After (152 pounds)
Name: Brian
Age: 33
Height: 5'11"
Total weight loss: 156 pounds


Before (407 pounds) After (193 pounds)
Name: Erik
Age: 35
Height: 6'2"
Total weight loss: 214 pounds
Status: Winner of Biggest Loser !

Admired betul aku tengok juara Biggest Loser bernama Erik ni , dari seorang yang paling gemuk diantara peserta-peserta , menjadi seorang yang sasa . Hoho , boleh bayangkan tak ?

Actually aku saja-saja nak share dengan korang pasal ni , walaupun aku bukan individu yang gemuk , tapi aku sangat berminat dengan program realiti ni . Moga-moga dapat jadi inspirasi dekat korang sume . Hehe ! Lagi satu , peserta-peserta diatas ialah peserta Biggest Loser Musim Ke-3 , musim-musim yang lain aku tak tengok sangat and sebahagian je aku tunjuk , tak larat nak upload gambar banyak-banyak . Huhuhu!

Hebat kan ?

Fakta: Perempuan lagi susah turun berat badan berbanding lelaki .


credit to ; Nbc.com & Wikipedia.org


18 comments:

nur nina said...

serius kagum ohhh ngan transformasi tu.. haha.. lpas ni msti ade kt msia nyer program cmni.... hehe

IzzK said...

hhohh, best gila cerita ni :D

e k i n . said...

nur nina; Hahaha ! Sy sangat-sangat berharap ade progrm realiti mcm ni kt malaysia !!

e k i n . said...

IzzK; Memang besh lorh , xtipo0 punye =)

Signorina Syima said...

teruja kejap tgk dorang turun berat badan... tp nak merealisasi perkara kurus tu.. pergh.. azab..

e k i n . said...

Signorina Syima; Trs trg , sy bersyukur giler sy tak berbadan macam diorang , memg azab gler mule-mule , tgok bru tau . Huhu !

dr_zool said...

da reg?
ok tq.
kalu ad mslh just contct me
ad kn number kt website tuh

dr_zool said...

both r available =)

Ynn. said...

wuhh cenel apa kah ini? nk tgkk nk tgkk hee

*bukak youtube hee

e k i n . said...

Ynn; ouh , lupe laks gtau . citer dye ade kt astro channel hallmark . skg dh msuk musim ke-5 . Tpi still besh gak ! ngee .

a little less conversation said...

gile arghh..
ermm..tp de x rancangan dr kurus jd gemuk gile..haha

Mohd Nasri Md. Nasir said...

wahhh..
pe rhsia eh?
hehe

e k i n . said...

a little less conversation; Ntah la , keh3 . Cm xmungkin berlaku . Hehe !

e k i n . said...

Mohd Nasri Md. Nasir; Rahsia ? tnye la mereke sendiri , hehehe !

chipsmore said...

sy mmg suke tgok cite ni..hehe

0sh!Nz 0n da bL0ck said...

uiks.. ape dorang buat sampai kurus cepat sangat camtu..
kagum btul!!

e k i n . said...

Osh!Nz On Da block; Diorg bersenam la syg . Kehkeh3 .

piqah SHJ. said...

ye ada tgk !!!
mmg hebat sgt!!!!!!!
rasa cm nak masuk je...krgkan 57 kpd 47 plak.
hehe