6 Trick dekat Google Search yang agak unik.

OK, this is a must try! Sangat menarik untuk mencuba, sekali tengok macam tak percaya je. Macam mane bende tuh boleh jadi macam tuh? Macam mane font tuh jadi macam tuh. Kebanyakkan korang mesti tak faham fonomena alam maya yang unik macam ni. Sekali tengok macam wow. Dalam facebook pun wujud jugak trick-trick yang kebanyakkan orang tak tahu. Kalau ade orang tau pun bukan sebarangan orang, mesti yang kepale programming atau tahu ilmu-ilmu javascript and JQuery. Aku pun tahu satu jenis trick je kat facebook dulu, tapi sekarang langsung dah tak ingat, sebab dah lama tinggalkan. Heheh. Jum cuba dekat google.com!


1. Google Sphere
Buka website google > taipkan Google Sphere > Tekan I'm feeling lucky.
Website google jadi macam mana?

2. Cari Chak Noris
Jom cari Chak Noris jumpa tak kat google. Buka website google > taipkan find Chak Noris > Tekan I'm feeling lucky. Jumpa tak? Dia tulis apa semua sekali?

3. Google Terbalik
Buka website google > taipkan elgoog iaitu perkataan terbalik google > Tekan I'm feeling lucky. Jadi macam mana?

4. Google Loco
Buka website google > taipkan google loco > Tekan I'm feeling lucky
Website google buat apa?

5. Google Epic
Buka website google > taipkan google epic > Tekan I'm feeling lucky. Apa yang jadi?

6. Google Gravity
Buka website google > taipkan google gravity > Tekan I'm feeling lucky. Apa dah jadi?
Dalam banyak-banyak, aku paling suka sphere dengan gravity, selamat mencuba!
Sumber: www.zuarxpdc.com

3 comments:

KizZ said...

Hihi..nice trick lah..mana dapat nih..

e k i n . said...

Hai Kiz, trick ni amek kat blog org lain. Heheh.

Ayuu R'zad said...

awhh.
best ni. nak try <3