Bestnye Kalau dapat Satu :(

Hari ini aku nak bercerite sket pasal haiwan peliharaan, tajuk yang agak ntah ape-ape. Tapi aku nak share jugak kat korang. Dari dulu lagi aku sangat mengidamkan Sugar Glider. Makhluk yang sangat cuteee sekali! Tak puas la rase kalau tengok sekali. Terus terang aku sangat jealous tengok member aku ade haiwan ni kat rumah die. Aku pun nak satu! Waaaa! Tapi tak semua orang suke nengok. Sebabnye rupe die sikit macam tikus. Hahaa, sape suke tikus kan? Tapi binatang ni the best lah. Kalau aku dapat seekor, kesian kat kucing aku. Terabai die nanti, hahahaa.




Sugar Glider

Harituh aku pegi survey dekat midvalley, survey pada mulenye nak tengok harge je. Tengok-tengok haiwan tuh dah habis dijual. Aku tak tau la pulak Sugar Glider tuh femes, melepas lah jugak. Ouh ye, harge seekor RM300+. Murah lagi dari kucing. Agak frust jugak lah. Next time survey lagi, kalau berbajet, confirm beli! Buat mase ni tak kot.

Orang kate Sugar Glider ni susah nak bela, bak kate membe aku lah, tapi aku rase senang je, haiwan ni makan buah boleh, kekadang makan ulat. Ntah ape ulat ntah.?


post signature

12 comments:

Fatin Aliyya said...

ha ah comey la sugar glider ni.:)

bekenan gak aku.tp kalo mak aku tawu ak nk bela mau dihambatnyer aku 1 taman.haha

nizamsani said...

comel.

Mr.Homosapiensz said...

cutee!! nk sekorr dua tiga emppat ekor....

'Aisyah Mahmood said...

comel. :)

e k i n . said...

Fatin; Mesti mak ko tak berkenan sebab rupe macam tikus, tuh lah pasal. Hehehee!

Syida Shukor said...

my friend ada bela sugar glider ni . comel sangat . hee .

Syida Shukor said...

my friend ada bela sugar glider ni . comel sangat . hee .

Rara said...

sgt chumel la..mcm minat jgk.. :)

Useriez said...

yup.. comel gila..
ari tu yus ada g servey kat pet shop.. harga rm300..

jan said...

hah??ko nk wtpe mende tu....

FadzliAbuBakar said...

saya ada bela menatang ni 3 ekor... memang cute dan sangat friendly... dia tak liar dan melarikan diri.. sebaliknya ia gemar memanjat2 badan orang...

kalau keluar gi jalan, boleh isi dalam beg dan dia akan tido dalam tu

Anonymous said...

comell sangat . nice blog :)
dottsaja.blogspot.com