Hari Jumaat orang cuti balik kampung, aku kerja!

Assalamualaikum, mulakan hari anda dengan senyuman memandangkan hari ini hari jumaat. Apa kena mengena?Sebab semua orang balik kampung!

Tapi hari jumaat hari ini, aku tak memulakan hari aku dengan senyuman. Sebabnya cuti aku tak diluluskan pada hari jumaat, jadi tak dapat balik rumah awal2. Kalau dapat cuti pun, kerja melambak, hati pulak tak senang. Mana satu lebih elok?


Kalau cakap pasal balik kampung, ramai yang akan pilih sama ada hari Jumaat, Sabtu atau Ahad untuk pulang beraya tahun ni kan?


Sebab apa, pagi tadi masa tengah dalam perjalanan ke office, aku tengok dekat LRT, masyaAllah. Ramainya orang! Berebut-rebut nak naik train, termasuk aku sekali terpaksa bertindak ganas campur dengan muka kesian mintak simpati bagi laluan. Haha. Biasanya masa tengah peek hour, orang yang bekerja sahaja yang penuh dekat LRT. Tapi hari ini, orang berkerja + orang nak balik kampung, bayangkan la betapa sadinnya LRT tu. Kalau aku tak berebut tadi, alamatnya lewat la aku datang kerja.

So guys,


Be safe on road and maaf zahir dan batin! :)

12 comments:

fathiahRAIHANA said...

ala saye pun skola lg hari jumaat sedih taw org lain balek kg dah! hahaha

syrupmasin said...

mase berebut mesti mcm2 bao yg enak ade kan :D

e k i n said...

@syrupmasin Harhar. Nasib baik pagi2, bau perfume masih kuat. Harhar :p

e k i n said...

@fathiahRAIHANA eh yeke, ouh lupa pulak skolah tak cuti :p

Anonymous said...

padan mukee... :p -nonet

Far8 budak baik said...

hahahahaha!
cuti tak dilulus kannnn..
okey ar tu..
bos syg kan korang lah tu..
hak3

nabilah_2908 said...

kira ok la keje hari Jumaat..sy ni..hari sabtu masih lagi bekerja..

nasib baik la hari isnin dpt cuti...ikutkn mmg boss xmo bg cuti...keje tgh bnyk..huhu..

Selamat Hari Raya..!!! :)

e k i n said...

@Far8 budak baik Sayanggg la sangat bos aku tuh :p

e k i n said...

@nabilah_2908 Yeke? Takpe, janji dapat balikkan ? Selamat hari raya juge :D

Hans said...

tahu xper
skrg siang malam dkt mana2 pun ramai je manusia
yang sunyi KL juga
:-)

SyHiErA BuDaK peLiK :) said...

haha .. x pe laa :D sabor je laa .

EjAt_mU89 said...

jln cni