Masa kecik-kecik


1. Duit seringgit umpama sepuluh ringgit

2. Selalu buat muka rajuk mintak nak makan time puasa (puasa separuh hari)

3. Sangat penakut/malu dengan orang

4. Sangat benci eskalator

5. Sangat takut dengan patung jadian (costume yg dalam ada orang)

6. Pernah bunuh anak ayam (kecik2, bukan tau ape)

7. Suka menangis

8. Sayangkan arwah nenek lebih dari parent (arwah bela dari baby lg)

9. Selalu kena buli dengan sepupu

10. Handphone pertama share dengan adik.

11. Masa sekolah tadika dan sekolah rendah susah nak berkawan (sebab aku pendiam)

12. Anak jiran ialah bestfriend pertamaku

13. Mula memendam rasa minat dekat boy sejak darjah satu

14. Mula lipat kain masa darjah lima

Cett, gambar anak mat salleh mana boleh sesat dekat entri aku ni, bajet comel macam anak mat salleh je aku. Hmm rasanya entry kali ni meraban sikit, haha ini lah aku masa kecik-kecik, baik je kan. Tak nakal2, dengar cakap, peh sempat lagi memuji diri sendiri yang serba serbi kekurangan ni. Tiba-tiba rindu zaman kanak2, terutama dekat arwah nenek. Al-fatihah :'(

12 comments:

Cik Ice said...

Tetiba datang nostalgia..huhu..
Huii..bunuh anak ayam..mesti anak ayam tuh xde mak..tu pasal la kau berani kan..hehe ^_^

e k i n said...

Misha, mak ayam tuh pergi crik nafkah untuk anak2 dia, hahah.

Rai said...

uih ganasnya bunuh anak ayam.. hehehe..mesti mak ayam sedih balik2 anak dia dah innalillah..

aimaniman said...

kecik2 akak penakut asyik dok bawah ketiak mak je.. bila besar dok belakang laptop je.. he hee hee.. tq ye adik kata anak akak cute,.. yg pakai pampers tuw yg pompuan anak akak, yg lelaki sepupu dia anak adik akak.. anak akak kata sepupu dia tuw pak we dia..

tomatokering :) said...

hamboihh darjah satu dah gatal ye ;p

al-fatihah utk arwah nenek :)

BENA said...

ade iras2 sikit dah tuh muke ekin ngn budak mat salleh tuuuu . hehehehe ;)

e k i n said...

akak aima: hahah, yeke?? alololo~ kecik-kecik dah ade boyfren! seyes comel~

tomatokering: eh takde la, minat sebab dia caring~ wakaka~

BENA: ishh! jauh bebenor!

MamaEma said...

teringat kenangan masa kanak-kanak adakalanya seronok kan...

tapi tak mungkin akan kembali zaman itu..

e k i n said...

MamaEma: yup, sedih rasanya :'(

Anonymous said...

haha. lupe lak u kite share nset dulu.. lol~

e k i n said...

Nana: boleh pulak sesat jadi anon kat sini~ hahah.

Nightroad said...

stuju dgn point no1.. duit seringgit tu mcm spuluh ringgit..ha3..nostalgia btul